Google: 4,7 ud af 5 ⭐ Facebook: 5 ud af 5 ⭐

Dækskifte, Sommer og vinter

Hos Lundager Carservice har vi topmoderne dækmaskiner, så vi kan hjælpe dig med alt inden for dækskift. Vi kan tilbyde et stort udvalg af dækmærker i forskellige pris klasser. Hos os kan du vente på i vores venterum, mens vi laver et dækskifte for dig. Hvis det er hele hjul tager det cirka en halv time. Hvis det er løse dæk, som skal monteres på din fælge vil du skulle vente cirka 1 time.

  1. Vi kan afbalancere alle typer hjul
  2. Vi kan montere hele hjul på din bil
  3. Vi kan også montere helt nye dæk på dine stålfælge eller alufælge.

 

BOOK TID ONLINE BRAMMING

BOOK TID ONLINE VARDE

 

Hvilke dæk skal man vælge?

Står du til at skulle have lavet et dækskift på din bil? Og er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Sommerdæk, vinterdæk, eller helårsdæk?
Der er forskellige egenskaber i de 3 typer dæk så det er vigtigt at vælge det dæk, som passer til dit kørselsbehov. Her nedenunder kan du læse om fordele og ulemper ved de 3 forskellige typer dæk.

Skift til vinterdæk

Når temperaturen falder til omkring 7 grader begynder fordelene at tippe over til vinterdæk. Vinterdæk indeholder mere naturgummi og vil derfor være mere fleksible og ikke blive hårde i gummiet, som sommerdæk blandingen gør under 7 grader. Derudover er mønsteret i vinterdæk designet efter årstiden, så de fokuserer i endnu højere grad på at få sne og vand skubbet til siden. På grund af denne fokus på, at de skal kunne fjerne sne og slud, anbefaler vi heller ikke, at vinterdæks mønster kommer under 3 mm. Selvom lovkravene siger 1,6 mm.

Skift til sommerdæk

Når temperaturen dagligt kommer over 7 grader, begynder sommerdækkene at have sine fordele. Sommerdæk er designet til at håndtere større regnmængder end vinter- og helårsdækkene er. Det er derfor også vigtig at have nok mønsterdybde, så regnen kan håndteres af dækkene. Vi anbefaler igen minimum 3 mm. Men lovkrav i Danmark siger, du kan gå helt ned til 1,6 mm.

Helsårsdæk – Er det en mulighed?

Går du med tanker om helårsdæk? Valget af dæk handler altid om dit kørselsmønster. Hvis der ligger 5-10 cm sne på vejen, og du bare skal på arbejde, så er vinterdæk klart at anbefale. Men får vi milde vintre uden sne, vil helårsdæk sagtens kunne dække dit kørselsmønster.

Jeg plejer at sige: ”Hvis det har sneet, når du skal på arbejde, kan du så blive hjemme?”

Hvis JA så er helårsdæk en fint alternativ for dig.

Hvis NEJ så skal du vælge vinterdæk så er du altid er kørende.

Nye dæk og dækskifte hos Lundager Carservice

Nu har du forhåbentlig en ide om, om du skal have sommerdæk, vinterdæk eller helårsdæk. Hos Lundager Carservice har vi lige præcis det dæk, du skal bruge. Vi forhandler sommerdæk, vinterdæk og helårsdæk i kvaliteter og prisklasser som passer til dit behov. Du kan få kvalitetsdæk fra Continental, Michellin, Bridgestone, Pirelli med flere. Hvis ikke du har behov for Formel 1 dæk, men gerne vil et billigere alternativ, kan vi bl. a. anbefale General Tyres og Firestone.

Dækmønster skema

Kontakt os

Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles
Privatlivspolitik & Servicevilkår gælder